Deși lumea modernă ne oferă atât de multe posibilități pentru a reuși în carieră, nu trebuie să omitem faptul că competiția crește în fiecare zi. Acest lucru nu trebuie să ne îngrijoreze, ci, mai degrabă, să ne motiveze să fim la curent cu cele mai noi modalități de a trece prin provocările de zi cu zi și a reuși să ajungem cât mai sus.

Iată o serie de sfaturi care vă vor fi de folos pentru o carieră de succes:

Atitudinea de la interviu

Se spune că, pentru a obține un job, trebuie să te comporți ca și cum lucrezi deja la acea companie. Un sfat bun pentru atunci când te afli la interviu ar fi să pui cât mai multe întrebări și să vorbești ca și cum ești deja familiarizat cu sarcinile tale, făcându-ți documentarea din răspunsurile angajatorului. Astfel, vei da senzația că ai încredere în tine și că te vezi deja în companie, iar acest aspect îți va crește categoric șansele de angajare.

Feedback-ul

Un aspect esențial în carieră este controversatul feedback. În timp ce multora le e greu să îl accepte și tind să ia întotdeauna personal observațiile colegilor, oamenii care sunt deschiși la sugestii reușesc să se ridice și să progreseze constant în activitatea lor. Feedback-ul nu trebuie văzut ca ceva negativ, chiar dacă ne poate deranja la un moment dat. În cazul în care ai o nelămurire, nu ezita să fii deschis cu superiorul tău și să clarifici situația în așa fel încât să fie bine pentru ambele părți.

Pune-ți șeful într-o postură bună

Că tot am vorbit despre feedback mai sus, la fel de important este modul în care noi alegem să îl oferim pentru ceilalți. Un caz deosebit de important este atunci când trebuie să ne corectăm șeful sau să îi sugerăm soluții pe care le considerăm mai bune. Dacă acesta greșește, nu este potrivit să îl corectezi dacă de față se află un grup de oameni, mai ales dacă aceștia nu fac parte din companie. Feedback-ul pentru șef se oferă într-un mediu cât mai intim cu putință, dacă se poate, chiar între patru ochi.

Învață să ieși din zona de confort

Deși e posibil să te simți foarte bine cu actualul job, întotdeauna este loc de mai bine. Dacă ți se ivește o oportunitate deosebită, trebuie să îți asumi ieșirea din zona de confort. Faptul că îți place poziția actuală nu ar trebui să te facă să stagnezi.

Succesul în carieră necesită răbdare, învățare neîntreruptă și multă perseverență. Pentru a ajunge cât mai sus, este necesar să încerci cât mai multe lucruri pentru a vedea la ce te pricepi cel mai bine. Te așteptăm pe www.talender.com pentru a alege dintr-o varietate de job-uri flexibile care îți pot deschide drumul către succes.