Domeniul vânzărilor este unul foarte complex și nu cunoaște limite atunci când vorbim despre gama de produse și despre modul de la promova cât mai bine în rândul clienților. De fiecare dată când purtăm o discuție cu un prospect, trebuie să luăm în seamă anumite aspecte care vor duce conversația la un nivel de la care mingea să fie întotdeauna în terenul tău.

Vinde către clienții potriviți

Este perfect normal să îți dorești să scoți maximul din fiecare lead pe care îl ai la dispoziție, dar acest lucru poate înseamnă o groază de timp pierdut. Nu toți potențialii clienți sunt potriviți pentru business-ul tău. De aceea, faptul că insiști pe o persoană care nu corespunde cu produsul pe care îl oferi îți poate minimiza eficiența. De asemenea, starea ta de spirit va fi deteriorată, iar moralul tău va avea de suferit. Consecința? Nu vei mai fi concentrat 100% pe cei care îți pot deveni clienți fideli.

Aplică empatia

Empatia constă în identificarea ta cu sentimentele interlocutorului și, prin urmare, într-o mai bună înțelegere a acestuia. Acest aspect este foarte important, pentru că oamenii vor să se simtă înțeleși cu privire la deciziile pe care le iau și la factorii care îi influențează în acest proces. Asigură-l pe client că înțelegi punctul său de vedere, că îți este familiar și că vei face tot posibilul pentru a găsi o soluție cât mai potrivită pentru nevoile sale.

Vorbește cât mai natural cu putință

Probabil că la începuturile carierei tale în vânzări ți s-a impus un anumit script pe care trebuia să-l urmezi cu sfințenie. Ei bine, aceste adresări prestabilite sunt eficiente și stau la baza unei vânzări reușite, dar trebuie să mergi mai departe de atât și să te exprimi cât mai natural cu putință. Clientul își va dori să vorbească cu o ființă umană care are abilitatea de a purta o discuție plăcută. Doar în acest mod se va putea simți confortabil și va putea deveni deschis către oferta ta.

După cum bine vedeți, cele mai importante sfaturi pentru a vinde mai bine vizează proceduri aparent simple, dar care sunt omise de foarte multe persoane din domeniu. Acestea fac diferența între succes și mediocritate, așa că fii întotdeauna atent la tine, la felul cum te prezinți și la cum poate oferta ta să îi îmbunătățească viața potențialului client. Fii acel vânzător de la care chiar și tu ai cumpăra, chiar dacă cunoști deja foarte bine piața.