Există o mulțime de motive pentru care un angajat alege să își părăsească locul de muncă. Unii vor să lucreze în alte orașe sau țări, alții vor să investească în hobby-urile lor sau să își deschidă propriul business. Cu toate acestea, cele mai importante motive pentru care oamenii pleacă de la actualul loc de muncă țin de politica internă a companiei.

Haideți să vedem care sunt, mai exact, respectivele motive:

Lipsa recunoașterii

Deși am tinde să credem că angajatul este mulțumit atât timp cât își primește salariul, lucrurile nu stau deloc așa. Fiecare dintre noi simte nevoia ca meritele sale să fie recunoscute la nivelul întregii companii. În cazul în care nu există feedback pozitiv, intervine lipsa motivației și, în timp, se poate ajunge la intenția angajatului de a-și părăsi actualul loc de muncă.

Probleme financiare

Dacă în cadrul companiei apare o instabilitate financiară care se întinde pe o durată prea lungă, atunci angajații își pot pierde răbdarea. De exemplu, să luăm în calcul situațiile când vânzările nu merg, bonusurile nu se mai oferă și se ajunge chiar la micșorarea salariilor. În aceste cazuri, angajații vor încerca să caute un loc de muncă cu o situație stabilă.

Relația cu colegii

Deși nu este necesar ca relațiile dintre colegi să fie sclipitoare pentru ca lucrurile să meargă bine, atmosfera de la birou este esențială pentru ca angajații să fie optimiști, să formeze o echipă și să se vadă acolo și în viitor. O relație defectuoasă slăbește legăturile și duce, în final, la o scădere în productivitate.

Relația cu șeful

Un alt factor extrem de important care poate determină un angajat să își părăsească locul de muncă este relația pe care acesta o are cu șeful său. Fie că nu îi oferă niciodată mână liberă, că nu îi apreciază munca sau că nu îi răsplătește contribuția la bunul mers al companiei, atitudinea managerului reprezintă un element decisiv atunci când angajatul decide să își schimbe job-ul.

Promovarea subiectivă

Atunci când promovările se fac pe motive subiective și nu în funcție de contribuția fiecăruia la succesul companiei, apar frustrări în rândul angajaților. Cei mai afectați vor fi aceia care au încercat cel mai mult să iasă în evidență și, drept urmare, ei vor fi primii care își vor arăta intenția de a pleca din companie.

Motivele pentru care angajații își părăsesc companiile sunt mult mai multe, dar noi am ales să enumerăm o listă cu cele mai importante. Pentru job-uri flexibile care să nu te facă niciodată să te simți nemulțumit, aplică pe www.talender.com